Köpvillkor

Hur beställer man?
Vid beställning sluts avtal med kund först när kunden klickat på “Send order” knappen. Orderbekräftelse genereras automatiskt till e-mail adressen ni angivit tidigare. Vid eventuella felaktigheter i t ex angivande av pris, leveranstid etc. förbehåller vi oss rätten att korrigera detta i efterhand. Om ni önskar en vara som inte syns på hemsidan går det även bra att göra beställningen via vår kundservice order@emanco.se eller ring vår kundtjänst 013-10 40 60. Där kan vi hjälpa med saker som inte finns online.
Betalningsvillkor
Betalning sker antingen via faktura eller någon av våra betaltjänster. Betalsidorna för kortbetalningarna är säkerhetsskyddade via SSL kryptering och även 3D-Secure certifierade vilket ger kunden en mycket hög teknisk säkerhet. Kundens kortuppgifter förmedlas direkt till banken via betalningssystemet och lagras varken hos på Emanco Direktservice AB eller hos Payer AB som tillhandahåller betalningssystemet för kort. För order under 795 kr tillkommer 69 kr i expeditionskostnad. Vid bekräftad beställning kan priserna endast ändras av omständigheter som Emanco Direktservice AB inte råder över, t ex uppenbart felaktiga fel I priser, väsentligt ändrade råvarupriser, valutaförändringar eller ändrad moms. Fraktavgift 79 kr tillkommer oavsett orderbelopp.

Fakturabetalning
– Fakturabetalning: Ett fakturaunderlag genereras vid beställningen. Fakturan skickas ut tillsammans med varorna och med 15 dagars betalningsfrist. Vi genomför en förenklad kreditprövning där vi kontrollerar att beställaren fyllt 18 år, att inga betalningsanmärkningar finns samt att angiven leveransadress är mantalsskrivningsadress. Kännedomskopia om detta skickas. För företag och organisationer gäller att de skall vara minst 18 månader samt inga betalningsanmärkningar. Vid försenad betalning utgår påminnelseavgift med det belopp som är tillåtet enligt lag f.n. 50 kr samt dröjsmålsränta med 2% per månad + gällande referensränta. Vi har normalt en maxkredit om 1.500 kr på första leveransen. Önskar ni göra en första beställning som är större så kontakta kundtjänst.

Nu erbjuder vi även delbetalning upp till 4 ggr med en kostnad om 39kr vid varje delningstillfälle.

Kortbetalning
– Kortbetalning: Välj din korttyp i kassan och fyll i ditt kortnummer, kortets utgångsmånad och ditt kontrollnummer. Kontrollnumret är de tre sista siffrorna i signaturfältet på baksidan av ditt kontokort vid betalning med VISA, Diners och Mastercard/Eurocard. Kontrollnumret vid betalning med AMEX är dem 4 siffrorna som sitter ovanför kortnumret på framsidan. Vid betalning med kort kommer det på ert kontoutdrag att stå “Emanco Direktservice” för det aktuella köpet. Payer AB är det företag som sköter alla korttransaktioner.
Internetbank
– Internetbank (Handelsbanken eller Swedbank): Säker betalning över Internet, för dig som är kund i Handelsbanken eller Swedbank och som är ansluten till deras internet- och telefontjänster. Vid betalning slussas du automatiskt till inloggning och loggar in på vanligt sätt. Pengar dras direkt från ditt bankkonto i samband med att du godkänner transaktionen.
Rabatter
Mängdrabatt om 5% vid order över 2500kr och 10% rabatt vid order över 5000kr. Tala med din säljare om du önskar dela upp betalningen. 39 kr per delningstillfälle och delning upp till 4 ggr.
Expeditionsavgift - ordersummor under 795 kr
För ordersummor under 795 kronor debiteras en expeditionsavgift om 69 kronor
Hur löser man in ett presentkort?
Lägg önskad vara i kundvagnen och följ betalningsprocessen som vanligt. När du kommer till sidan där du fyller i mottagarens adress, utskicksdatum mm, så finns där ett fält där du fyller i inlösenkoden som du har på presentkortet. Presentkortets värde dras automatisk av från fakturan innan den skickas till dig, trots att det fulla beloppet visas i den automatiska orderbekräftelsen du får. Orderbekräftelsen ska dock bekräfta att du fyllt i inlösenkoden.
Sekretess och säkerhet:
När du lägger din beställning hos oss uppger du dina personuppgifter såsom namn, adress, telefonnummer och personnummer. I samband med din registrering och beställning godkänner du att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet för att fullfölja våra åtagandet gentemot dig. I samband med registreringen av din order godkänner du också att vi får skicka ut nyhetsbrev till dig med information och produkterbjudanden till dig via e-post. Detta kan enkelt avbokas via aktuellt nyhetsbrev eller via kontakt med vår Kundtjänst Emanco Direktservice kommer inte att lämna ut dina personuppgifter till tredje part.